Meteen naar de inhoud

Benno Kastelein – Hengelo (o)

Hoe gaan we het aanpakken in 2023

Het seizoen is voor de snelle mannen inmiddels begonnen of bijna begonnen. Hier persoonlijk wat last van (te) weinig motivatie. Momenteel erg druk met de zaak die veel tijd opslokt . Weinig personeel tot voor kort , nu wel weer op tal maar nog lang niet iedereen is goed ingewerkt. Hopelijk is dit snel opgelost zodat ik op zaterdag weer lekker de duifjes kan opwachten. Ik verwacht dat de motivatie dan ook weer terugkeert.

De vliegduiven zitten nu gescheiden en hebben geen nesten gehad. Ze zullen over 1 of 2 weken met de club meegaan en bij thuiskomst mogen ze dan samen zijn , echter de broedbakken blijven nog dicht. De duivinnen zitten in “het duivinnenhok”, dit is een afdeling met alleen maar kappelletjes . Daarnaast zit het “Nesthok “, dit is een afdeling met een goede 30 bakken maar die zitten dicht en daar hangen kappelletjes voor. Dit hok is nu leeg. Daarnaast hebben we het “Jongeduivenhok” , in deze afdeling zitten nu de doffers. Alles wordt vanuit hun eigen afdeling ingekorfd en bij thuiskomst kunnen ze via de luikjes in de ren bij elkaar komen. De ochtend na de vlucht doe ik ze dan weer naar hun eigen afdeling en krijgen ze een badje , soms mogen ze ook nog even samen uitvliegen. Dit zal zich herhalen tot de eerste koppels gekoppeld gaan worden voor Limoges en StVincent.

Welke vluchten ik ga spelen ben ik nog niet helemaal uit. Ik denk het NPO/VNCC programma met een paar uitstapjes naar de ZLU met o.a. Barcelona. Of ik ook München ga spelen bekijk ik tegen die tijd . De rui en vakantie neem ik mee in die beslissing.

Medisch: Geënt is er tegen PMV en Paratyfus. Ontwormen ga ik as week doen even als druppelen tegen luis en mijt . Vorige week was er een dierenarts bij onze club en daar bleek dat mijn duiven geen geel hadden , daar wacht ik dus nog even mee.

Verduisteren ga ik niet doen want niet koppelen EN verduisteren is volgens mij niet nodig om de duiven goed in de pennen te houden. Ik ben zelfs “bang”dat de forme dan te lang op zich laat wachten.

Fijne Paasdagen

Gr Benno