Meteen naar de inhoud

Benno Kastelein – Hengelo (o)

Op eigen hok 14-2-’23.

Even een update hoe het er voor staat op eigen hok’.

De duiven zijn inmiddels geënt tegen paratyfus . Morgen krijgen ze een prik tegen p.m.v. en worden ze geënt tegen pokken .

Ze zitten allemaal op 3 afdelingen door elkaar. Ze kunnen via de rennen van hok wisselen. Dus doffers en duivinnen maar ook oud jong en late jongen. Het voeren is nu karig. 3/4 paddy en 1/4 All in One en dit is een kleine portie en dat 1 keer per dag . Ze zien mij dus graag momenteel 🙂 . Dan nog minimaal 1 keer per week een bad en 1 keer per week een zakje soepgroente en om de dag iets uit de emmer van Koopman of Jellema.

Ik laat ze soms even buiten maar haal ze ook snel weer binnen i.v.m. de roofvogel. Aanvallen zijn er al meerdere keren geweest maar nog geen blijvende schade opgelopen. Scharrelen is uit den boze nu , dan zijn te makkelijk slachtoffer is mijn ervaring. De duiven zijn door het voeren absoluut niet zwaar en hierdoor sneller en behendiger. Dit helpt ze de aanvallen te ontwijken.

De broedbakken zitten nu dicht en de broedplekken op de grond zijn ook dicht. Op deze manier hoop ik het leggen nog een tijdje tegen te gaan. Naarmate de dagen langer worden en de temperatuur gaat stijgen zal dit lastiger worden om vol te houden. Zolang het niet te gek wordt laat ik ze lekker samen.

U bent weer op de hoogte….

Groet Benno Kastelein