Meteen naar de inhoud

Benno Kastelein – Hengelo (o)

Zuren 2

Niet gedacht dat er zoveel reacties over het vorige stukje zouden komen. Dus heel even kort een overzicht.

Zoals altijd waren er liefhebbers die het eens en oneens waren. En reacties van liefhebbers en van producenten/verkopers van deze producten . Mijn geschreven stukje was net als alle stukjes die je hier vind , een manier hoe ik er tegenaan kijk. Bij de reacties zaten er zowel van liefhebbers met enige vorm van kennis over dit onderwerp , als ook van mensen ,zoals ik ,die hier niet voor gestudeerd hebben . Iemand heeft mij uitgelegd dat het zuur wat we de duiven toedienen veel minder zuur is dan het zuur wat de duif al van zichzelf in de krop en maag heeft en het dus niet schadelijk is . Een ander vertelde ongeveer hetzelfde maar dat het zuur wat wij , uit een bepaald flesje ,toedienen erg goed tegen het geel is en als we dat geven er zeker geen geel bij de duiven ontstaat. Op de vraag hoe het dan komt dat het minder zuur is dan het zuur dat de duif zelf produceert en tegen geel werkt , maar het “eigen duivenzuur” het niet lukt het geel er onder te houden heb ik geen antwoord gekregen.

Ook las ik een goed presterende melker en tevens productverkoper die wel degelijk zuren geeft maar alleen in het begin van de week om vetafbraak tegen te gaan.

Voor mijzelf houd ik het nog even bij “voorzichtig mee omgaan” maar er blijken ook genoeg mensen die er wel succes mee hebben. Het is dus aan u en er even nadenken kan geen kwaad.

Fijne dagen

Gr Benno